Maria-concert op 17 oktober

Op zondagmiddag 17 oktober 2021 om 3 uur ’s middags verzorgt het Woerdens Vocaal Ensemble in onze kerk een Maria-concert.

Oktober wordt in de Katholieke kerk beschouwd als de tweede Mariamaand, het is de maand van de rozenkrans. Net als in de meimaand wordt er extra aandacht besteed aan Maria en veel tot haar gebeden. Ook in de muziek staat Maria op allerlei manieren centraal. En nu mag het weer en kan het weer: samen genieten van mooie muziek.

Het Woerdens Vocaal Ensemble, dat vaker in onze kerk te gast was, brengt op zondagmiddag 17 oktober een aantal van de mooiste Maria-liederen door de eeuwen heen ten gehore, van het ‘Ave Maria’ uit de renaissance van Verdonck en het ‘Ave maris stella’ van de romantische Grieg tot het ‘Mother God, here I stand’ van de hedendaagse Tavener. En er valt nog veel meer moois te beluisteren. Tussen de liederen wordt uitleg gegeven over de componisten en hun liederen.

Het concert begint om 3 uur en duurt tot ongeveer 4 uur. Na afloop kunt u napraten met de koorleden onder het genot van een drankje. De entree is gratis en er is een deurcollecte na afloop.
Uiteraard volgen we de coronaregels van dat moment, dus we zullen uw QR-code moeten controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *